Sfaturi pentru lipirea unui buget: Obținerea unui magazin alimentar sub control

Anonim

Avertisment corect: s-ar putea să fiu cea mai gravă persoană posibilă să scriu acest articol. Ca alimentar pasionat și "persoană sănătoasă" enervantă, îmi petrec o sumă bună din bugetul lunar pe mâncare. Fie că este vorba de produse proaspete sau de tofu artizanal, cumpărăturile cu produse alimentare sunt o zonă în care nu-mi place să mă privez.

Acestea fiind spuse, cu siguranta nu cheltuiesc cat mai mult posibil, sau chiar cat am facut-o odata cu mancarea. De-a lungul timpului, fiind adult adult, am învățat câteva lucruri care pot ajuta la păstrarea cheltuielilor pentru alimente. Citiți mai departe lista de sfaturi și trucuri și împărtășiți-vă propria dvs. în comentariile de mai jos.

Păstrează o listă și folosește-o. Sigur, mulți dintre noi păstrăm o listă de bacanie cu jumătate de suflet pe ușa frigiderului, dar cât de des ne uităm de fapt la magazin? Și dacă lista este uitată, puteți să vă rătăciți în jurul magazinului încercând să vă amintiți ce sa întâmplat, plasând articole ad-hoc în coșul dvs. tot timpul. Sfatul meu cel mai bun este să vă păstrați lista pe telefonul smartphone sau pe tabletă și, dacă aveți mai multe persoane să faceți cumpărături - utilizați o aplicație de distribuire a listelor!

Magazinul contra ceasului. A fost dovedit din nou și din nou: cu cât mai mult timp petreceți într-un magazin, cu atât mai mulți bani veți cheltui. Încearcă să te încadrezi la următoarea dată când mergi la cumpărături cu băcănie, și urmărește să scurtezi timpii de cumpărături cu 20% după aceea. Veți găsi că cheltuiți mai puțin, și - bonus - veți petrece mai puțin timp în magazin alimentar.

Planificați (mese) înainte. Sunt un mare fan al planificării meselor și o fac săptămânal înainte de magazinul meu, chiar dacă este doar o scurtă descriere a ceea ce aș vrea să mănânc. Planificarea intenționată a meselor care utilizează unele dintre aceleași ingrediente reduce reziduurile și deșeurile.

Cumparati dulapurile. Când sunteți foarte strâns pe bani, încercați să vă deschideți cămara în loc de (sau cel puțin înainte) să mergeți la magazine. Uneori îmi pun o provocare de gătit - să folosesc restul lintei în dulap sau să fac ceva cu toate mazărele înghețate pe care par să le colectez. Făcând acest lucru o dată pe săptămână, veți scăpa de cumpărarea de alimente noi pe care nu aveți nevoie neapărat și este, de asemenea, o modalitate foarte bună de a redescoperi vechile rețete preferate.

Cumpărați în vânzare (cu prudență). Ofertele gratuite de 2-pentru-1 și 20% pot fi minunate, dar numai atunci când veți folosi efectiv produsele . În caz contrar, veți ajunge să plătiți mai mult decât trebuie pentru alimentele pe care nu le veți folosi. În general, căutați vânzări pe obiecte de uz casnic, cum ar fi detergenți și hârtie igienică, precum și produse alimentare care nu sunt perisabile, și lăsați ofertele de fructe și legume, dacă nu sunteți sigur că le veți folosi.

Utilizați punctele. Vorbind despre vânzări, știi acele carduri de magazin pe care le ai și le scanezi în fiecare săptămână? Ei bine, ei ridică puncte care vă vor ajuta doar dacă le folosiți . Sunt cel mai rău pentru a lăsa cărțile să bifeze de câteva luni și chiar ani fără un gând al doilea și de obicei sunt surprins când îmi dau seama că de fapt merită ceva. Data viitoare când vă aflați la pauză, întrebați casierul cât de mult merită acum punctele dvs. - ați putea salva un pachet!

Lucrați unele cheltuieli flexibile în bugetul dvs. Cu toții vrem să încercăm lucruri noi, iar în terenul de bomboane ales, cunoscut sub numele de magazin alimentar, acest lucru poate duce la opțiuni scumpe de ultim moment. Din experiența mea, cea mai bună metodă de a combate acest lucru nu este să o luptăm. Dacă decideți să vă permiteți o anumită flexibilitate - să spuneți, o alocație de cinci dolari sau un singur element de impuls în fiecare săptămână, veți ajuta să evitați sentimentul că vă lipsiți și că veți fi mai puțin probabil să treceți peste bord.

Petreceți mult pe mâncare? Cum vă țineți la curent și la buget?