Lucrurile pe care nu putem ajuta să ne agățăm

Anonim

Am întâmpinat întâlnirea cuvântului japonez "tsundoku" - care acumulează grămezi de cărți necitite - în aceeași zi, un prieten a fost înfricoșător de sarcina de a-și împacheta sutele și sutele de cărți pentru o mișcare transnațională. (Actualizare: finalul său a fost de 1.301). În cazul său, spune el, sunt în mare parte cărți pe care le-a citit și le iubește, astfel încât nu se califică drept un tsundokuist, dar ma pus să mă gândesc la diferitele lucruri pe care le ascundem în casele noastre și la motivele complicate pe care nu le putem părea să-i lase să plece.

Hoard - este un cuvânt destul de încărcat. Creează imagini de stive de ziare și treizeci de pisici înghesuiți într-un apartament mic. Dar nu vorbesc despre acumularea compulsiva care necesita interventie clinica. Limba engleză nu pare să aibă exact cuvântul pe care îl caut, dar tsundoku este în același spirit. Vorbesc despre o înclinație mai obișnuită, acceptabilă din punct de vedere social, pentru agățarea pe lucruri pe care nu le folosiți. Ținând cont de ea, chiar dacă știți că are nevoie de spațiu pentru alte lucruri. Ținând-o pe ea pentru un amestec de motive emoționale complexe.

→ Sunteți un hoarder de cărți? Există un cuvânt pentru asta de Hector Tobar, LA Times.com

Cei mai mulți oameni știu că au o anumită versiune de tsundoku la lucru în casa lor și în psihic. Cărțile sunt mari și, ca și prietenul meu, mulți oameni nu-și dau seama cât de mulți au până când trebuie să-i mute. Pentru mine, eo țesătură. Apartamentul nostru are doar patru dulapuri și unul dintre ele este plin cu țesături care, în cea mai mare parte, nu am timp să fac nimic. Dar îmi place țesătura și faptul că cele mai multe țesături ies din imprimare este un motiv ușor, dacă este fals, pentru a justifica colectarea.

Înainte de a avea copii am avut timp să coase atât de încurcat în toate acestea sunt chestiuni de identitate și de a accepta unde sunt acum în viață. Soțul meu are "chestia", care își păstrează toate vechile echipamente de fotografie, chiar dacă nu mai lucrează ca fotograf. Sigur, el folosește ceva din motive personale, dar cea mai mare parte este neatinsă, dar totuși este încă agățată (inclusiv un sertar complet de filme în frigider).

Nu sunt aici să vă spun ce să fac sau să vă cert pentru 1.301 de cărți. La urma urmei, oamenii care locuiesc în case de țesături nu ar trebui să arunce cărți. Dar reacția mea față de cache-ul cărților mele de prieteni, văzându-le ca o povară (și, sincer, gândindu-mă că este un pic nerăbdător să le miște pe toți) mi-a determinat să mă uit mai atent la ceea ce ascund acasă și ce doriți să faceți acest lucru.

Deci, ce păstrezi acasă? Resturi de hobby vechi? Resturile unui nou hobby care a fost un început fals? Lucruri legate de o carieră veche sau o aspirație? DVD-uri care formează o cronologie a venirii tale de vârstă (și acum sunt toate pe Netflix)?