Capcane de cumpărături online: protejarea împotriva arderii de întoarcere

Anonim

Aceste zile, nu este neobișnuit ca oamenii să cumpere mobilier, electronice mari sau chiar aparate pe internet. Dar regulile privind returnarea produselor care sunt defecte sau nu răspund așteptărilor pot fi. Iată cum să vă protejați de arsurile de întoarcere:

După ce ați cumpărat un covor de 8 x 10 "numai pe internet pentru a descoperi atunci când îl despachetați că era o culoare complet diferită, trebuia să-mi dau seama cum să-l returneze. Și, uite, uita-te la asta, protectorul din plastic pe care a fost expediat trebuie să fie tăiat pentru a privi chiar și lucrul plâns. Acum, eu sunt mai inteligent despre cumpărarea de cumpărături online la domiciliu. Iată câteva modalități de evitare a arderii.

  1. Verificați întotdeauna politica de returnare pentru reguli specifice referitoare la excesul de greutate, plățile de transport sau taxele de repopulare înainte de a cumpăra. Acest lucru este evident, dar uneori toate cele trei se pot aplica unei achiziții și poate fi greu de știut înainte de a vă găsi încercarea de a reveni la ceva. Dacă aveți dubii, consultați mai întâi serviciul de relații cu clienții.
  2. Nu distrugeți ambalajul. După cum am aflat, este greu să găsești cutii sau folie de plastic suficient de mare pentru elementul pe care îl primești, unbox atât de atent și pentru tot ce e sfânt, nu arunca sau recicla ambalajul!
  3. Verificați dublu regulile de expediere înainte de a atașa eticheta preplătită. Aceasta este o altă modalitate obișnuită de a consuma consumatorii prin achiziții online. Eticheta preplătită este cu adevărat plătită numai de către expeditor dacă achiziția este defectă. De multe ori, dacă achiziția este returnată deoarece o culoare nu este preferată sau este prea mare, magazinul va deduce costul de expediere din rambursare. În unele cazuri, acest lucru poate fi de peste 100 de dolari pe pachete mari.
  4. Magazin pentru transport. Din motivele prezentate în # 3, dacă descoperiți că veți acoperi costurile de transport maritim, nu mergeți doar cu serviciul de transport maritim preferat. Este absolut acceptabil să faceți cumpărături între USPS, UPS, FedEx și DHL pentru a găsi o afacere mai bună.
  5. Dacă vă expediați, asigurați-vă că toate documentele corespunzătoare și numerele de cont sunt etichetate în mod clar INSIDE și EXTERIOR ambalajului. Depozitele sunt responsabile pentru primirea pachetelor și pentru scanarea acestora, iar atunci când folosiți transportul propriu, înseamnă adesea că trebuie să faceți un pas suplimentar pentru a vă procesa întoarcerea. Faceți-o ușor pe toată lumea și puneți și numărul de comandă, informațiile de contact și numărul de articol de pe exteriorul pachetului.

Care sunt cele mai bune sfaturi și trucuri pentru întoarcerea unor achiziții mari la domiciliu către comercianții cu amănuntul online?