Cum să economisiți bani: concentrați-vă pe prezent

Anonim

Puneți mai multe economii personale concentrându-vă asupra viitorului sau a prezentului? Pare contraintuitiv, dar răspunsul, spun studii recente, este prezentul.

Viata este o plaja. Ai observat vreodată câte cărți despre economiile personale arată că cineva se relaxează pe plajă pe copertă? Mesajul este să vă vizualizați sinele dvs. viitoare, cel cu tone de bani în bancă, trăind viața bună - maximizându-vă și relaxându-vă.

Cercetătorii Leona Tam și Utpal Dholakia au oferit consultanță financiară populară, care se concentrează asupra viitorului, asupra testelor efectuate în trei studii pe care le-au efectuat în ceea ce privește orientarea ciclică vs. liniară. Ei și-au publicat concluziile în ianuarie în știința psihologică . Articolele lor cu jargon sunt scrise pentru colegii mei universitari, dar voi face tot posibilul pentru a distila concluziile într-o simplă, știri care poate fi folosită.

În primul rând, care sunt în același timp orientările liniare și ciclice?

... un model liniar de timp caracterizează evenimentele vieții în termeni trecuți, actuali și viitori ... În cadrul modelului liniar al timpului, accentul individului se referă la fluxul de timp înainte și la o îmbunătățire față de starea actuală.

... un model ciclic le vede [evenimentele de viață] ca o serie de experiențe recurente ... și semnificația diagnostică a acțiunilor curente oferă motivație ...

În trei studii au descoperit că participanții la studiu care au fost încurajați să adopte o mentalitate ciclică, cu accent pe prezent, au făcut planuri de a economisi mai mulți bani și au economisit mai mulți bani. Într-unul din studii, cei din grupul de orientare ciclică au avut o estimare cu 70% mai mare pentru câți bani au planificat să economisească în următoarele două săptămâni și, ulterior, au raportat economii cu 82% mai mari decât cele din grupul de orientare liniară.


De ce? Când ne simțim optimizați cu privire la viitorul nostru - câștigurile noastre și capacitatea noastră de a salva - este mult mai probabil să amânăm plasarea banilor în bancă până când ne vom simți într-o poziție mai bună de salvare.


Deci, cum adoptați o orientare ciclică în timp, cel puțin atunci când vine vorba de economii? Ei bine, iată un scenariu pe care Tam și Dholakia l-au oferit grupului ciclic într-unul din studiile lor:

Această abordare recunoaște că viața cuiva constă în multe cicluri mici și mari, adică evenimente care se repetă. Vrem să vă gândiți la sarcina de economisire personală ca pe o parte a unei astfel de vieți ciclice. Asigurați-vă că economia dvs. este una routinizată: trebuie doar să vă concentrați pe economisirea sumei pe care doriți să o economisiți acum, nu luna viitoare, nu anul viitor. Gândiți-vă dacă ați salvat suficienți bani în timpul ultimului dvs. ciclu de plăți. Dacă ați salvat cât ați vrut, continuați cu persistența voastră. Dacă nu ați reușit să salvați suficient, faceți-o de data asta, cu ciclul curent de salarizare.


Viitorul va fi exact ca în prezent: dacă economisiți acum, veți economisi în următoarea perioadă de plată. Dacă nu economisiți bani în timpul ciclului de plată actual, probabil că nu veți economisi bani în următorul ciclu. Vrem să te concentrezi asupra economiilor tale personale în prezent și asta-i tot. Mai mult, la sfârșitul zilei, veți putea să vă uitați înapoi și să vedeți cât de multe economii personale ați obținut.

Linia de fund: Fii un pesimist financiar. Uită-te la bancul dvs. de porci ca pe jumătate gol. Dacă o faci, viitorul tău purceluș poate avea mai mult de cheltuit pe piață în loc să plângă că ne aflăm tot timpul acasă.

În cazul în care abonamentul la psihologic se abate în e-mail, puteți citi un rezumat aici și puteți găsi întregul articol aici.