Cum sa curatati si sa mentineti blaturile: De la Corian la Quartz

Anonim

Bucătăria este inima unei case, iar blaturile sunt în cazul în care toată acțiunea este: tăierea, pregătirea, plierea, gustarea, înclinarea și, dacă ești ceva ca mine, chiar așezat. Noi descalificăm, după material, cum să păstrăm acele contoare curate și fericite pentru anii următori:

MARMURĂ

 • Martha Stewart recomandă aplicarea anuală a unui dispozitiv de etanșare de protecție, curățarea ușoară cu apă caldă și evitarea pulverizării cu praf (cum ar fi Pledge) și a agenților de curățare abrazivi.
 • House Beautiful recomandă aplicarea unui aplicator de marmură profesionist, dar dacă o faci singur, "veți ști că este sigilat corect când margelele de apă și picăturile de pe suprafață".
 • Dacă faceți pete, Bob Vila spune: "Petele de ulei pot fi îndepărtate prin amoniac, peroxid de hidrogen sau băuturi spirtoase, iar petele de alimente pot fi ridicate cu o pastă de apă pe bază de sare de coacere și săpun.
 • Heidi Swanson din 101 cărți de bucate a scris o minunată bucată despre minunatele ei contoare de marmură, care sfătuiesc să fie precauți când lucrează cu șofran și turmeric, dar în general susțin o atitudine relaxată față de ei. "... Sunt fericit cu un pic de gravură, decolorare subtilă, fard de cafea și toate acele lucruri care vin cu o bucătărie care a fost mult iubită și mult folosită. Vreau contra-topuri care să spună o poveste în timp .“ Bonus rețetă orzo legume prăjită!
 • Și, bineînțeles, Faith împărtășește actualizarea ei "de un an mai târziu", trăind cu blaturile sale de marmură de pe The Kitchn.

GRANIT

 • Această casă veche pledează pentru aplicarea impresionantului "impregnator" la brichetele din doi în doi ani și în afară de asta: "Ștergem o scurgere - indiferent de ce este - cu un burete umed imediat și blaturile arata grozav. "
 • În Chicago Tribune, Martha Stewart recomandă curățarea granitului cu un săpun delicat, ștergerea scurgerilor imediat și evitarea amoniacului, a sucului de lămâie, a oțetului, a altor substanțe acide și a tuturor detergenților abrazivi. Și nu așa cum ați fi, dar "nu veți tăia niciodată direct pe suprafața pietrei".
 • Kitchn deja a pus un post extrem de temeinic pe acest subiect. Vă rugăm să continuați cu Cum să curățați și dezinfectați blaturile din granit pentru toate nevoile dvs. de îngrijire a granitului.

Corian

 • Gândiți-vă la Corian ca granit redus de întreținere: potrivit Martha Stewart, "o suprafață neporoasă care se opune rezistenței căldurii și a petelor, iar costul cuarțului este aproximativ același cu granitul de mijloc. În plus, granitul trebuie să fie sigilat de câteva ori pe an, în timp ce cuarțul nu. "
 • Poarta SF merge cu un pas mai departe, declarând că este bine să folosiți produse de curățat pe bază de amoniac, produse de înălbire și produse de curățat delicate pentru Corian.

LEMN / BUTER

 • Dacă aveți îngrășăminte minunate de măcelărie, această casă veche pledează pentru folosirea sucului de lămâie, a peroxidului de hidrogen și / sau a înălbitorului de lemn pentru a trata petele și o șlefuire rapidă și re-ulei pentru a vindeca zgârieturile. Otetul trebuie însă evitat.
 • Bob Vila prescrie o doză lunară de ulei mineral pentru contoare de blocuri de măcelărie sau ulei marin pentru "contoare de lemne fără blocuri de măcelărie".

OȚEL INOXIDABIL

Bucătăria de patiserie la care lucram eu aveam blaturi din oțel inoxidabil și le iubeam. Când i-am curățat (cu apă aproape de fierbere pe o cârpă moale) s-au simțit atât de curată ! Când se întâmplă zgârieturi - și ei vor - Bob Vila sfătuiește că "ei pot fi lustruiți cu un tampon abraziv".

CUARŢ

Această casă veche nu are nimic altceva decât lucruri bune de spus despre blaturile din cuarț, iar îngrijirea pentru ele sună ușor ca plăcintă: sunt rezistente la murdărie și la zgârieturi, pot fi curățate cu săpun și apă și rezistente la căldură până la 400˚F.

SLATE / steatit

Bucătăria dvs. este o bucătărie în stil Carrie Bradshaw care nu a văzut niciodată o masă gătită la domiciliu? Apoi, in conformitate cu House Beautiful, ardezie si soapstone sunt blaturile pentru tine: "Ei sunt frumosi prea, dar necesita atat de mult intretinere si tratamente constante cu ulei mineral, nu sunt practice. Soapstone are o problema adaugata ca este moale si poate aș recomanda doar dacă este o situație fără gătit. "

Am ratat ceva? Împărtășește sfaturile tale în comentariile!