9 sfaturi pentru a face ca cămara ta să lucreze pentru tine

Anonim

O bucătărie curată și organizată, cel puțin pentru mine, este cheia unei experiențe plăcute de gătit, iar o cămară pusă împreună este o parte integrantă a unei bucătării care vă ajută să gătiți. Iată sfaturile mele de top pentru o cămară organizată.

  • Începe de la zero. Dacă credeți că aveți nevoie de o intervenție a unei organizații de cămară, începeți de la început. Scoateți totul și apoi urmați acești pași: 1) Goliți întreaga cămară și curățați-o înăuntru. 2) Renunțați la ceva care nu mai este potrivit să mănânce. 3) Sortați și categorizați restul. 4) Determinați tipurile de containere de care aveți nevoie. 5) Pune totul înapoi.
  • Păstrați un inventar al articolelor. Cu siguranță acest lucru nu trebuie să fie totul în cămară; care ar fi suprasolicitat și nesustenabil. Dar dacă, de exemplu, cumpărați mirodenii în vrac și puneți ceea ce utilizați în ceva mai mic, probabil vă veți salva de la multe recipiente duplicate de scorțișoară - și de spațiul pe care îl ocupă. Urmăriți consumabilele de rezervă într-un document Google sau pe Evernote.
  • Decideți ce să faceți cu obiectele din pungi. Pungile sunt cel mai mare dușman al organizației. Dacă nu doriți să puneți lucruri cum ar fi jetoane, nuci, fasole uscată, orez, quinoa, îl numiți în recipiente diferite, le strângeți în coșuri sau coșuri, cum ar fi cu altele.
  • Nu utilizați cămară ca depozitare. Iată ce vreau să spun: o cămară utilă este una care vă permite să obțineți ceea ce aveți nevoie atunci când aveți nevoie de ea, de obicei fără un scaun pas sau să scoateți o grămadă de lucruri pentru a ajunge la extractul de vanilie din Madagascar. Dacă scoateți ceva din cămară (și apoi înapoi) este ca și cum ați juca Tetris, aveți două opțiuni: stocați lucruri suplimentare în altă parte sau cumpărați mai puțin lucruri. De exemplu, am depozitat plăcile de hârtie și furcile din plastic (care sunt foarte rar folosite) în garaj, mai degrabă decât să preiau bunuri imobile primare în cămară care este chiar în bucătăria mea.
  • Luați în considerare ce pot fi stocate în altă parte. Împreună cu punctul anterior, unele produse alimentare sunt cel mai bine depozitate undeva în afară de cămară. De exemplu, puteți împiedica pătrunjelul să fie rancid, stocându-l în congelator.
  • Utilizați recipiente similare. Îmi plac recipientele Oxo și, de obicei, le transfer cipuri, cereale, gustări și paste făinoase. Eu, de asemenea, refolosesc borcane și le folosesc pe cele pentru fasole uscată. Având aceleași tipuri de containere grupate, permite nu numai o utilizare estetică a navei, dar mai importantă, utilizarea maximă a spațiului.
  • Lăsători suzani. Împreună cu pungi, sticle de diferite forme și dimensiuni creează dezordine în cămară. Elementele de grup, cum ar fi oțeturile, uleiurile și extractele pe suzanii leneși, astfel încât acestea să fie ușor accesibile. Dacă cămara ta are colțuri, acestea sunt locul perfect.
  • Creați rafturi suplimentare acolo unde este necesar. Dacă rafturile dvs. sunt destul de înalte pentru stivuire, creați rafturi pe rafturi cu accesorii ca acestea.
  • Așezați cămară în funcție de cele mai utilizate articole. Când vine timpul să decideți ce se întâmplă în cămară, grupați articole similare și, de asemenea, puneți ceea ce utilizați cel mai mult în locurile cele mai ușor accesibile. Totul ar trebui să fie determinat de modul în care lucrați, de ceea ce cauzează cea mai mică cantitate de muncă suplimentară în timpul gătitului.

Cum păstrezi cămara ta organizată?

Apartment Therapy susține cititorii noștri cu recomandări de produs alese cu atenție pentru a îmbunătăți viața la domiciliu. Ne sprijiniți prin legăturile noastre alese independent, dintre care multe ne câștigă comision.