7 moduri în care faceți curățarea casei mai greu decât trebuie

Anonim

Curățarea casei nu pe lista dvs. de moduri preferate de a vă petrece timpul? S-ar putea să doriți să verificați și să vedeți dacă în mod neintenționat faceți lucruri mai rău pentru dvs. De a petrece mai mult timp pe sarcinile de curățare decât trebuie, pentru a nu fi eficientă, consultați această listă de șapte lucruri pe care ați putea să le faceți, ceea ce face mai greu să păstrați casa curată și să vedeți dacă puteți elimina una pentru curățarea casei mai usor sau mai repede!

1. Nu curățiți pe măsură ce mergeți
Cunoașteți cel mai bun moment pentru a vă curăța cabina de duș? După ce ați făcut ploaie și totul este deja ud. Același lucru este valabil și pentru bucătăria dvs. în timp ce gătiți (ridicați-vă în timp ce curățați după ce terminați), dulapul pe măsură ce vă îmbraciți (repetați lucrurile după ce le-ați luat) și multe alte exemple. Când este posibil, curățați cum faceți lucrurile sau imediat după aceea, astfel încât să nu lăsați mizeria care se înrăutățește odată cu trecerea timpului.

2. desfășurați activități în încăperi care nu sunt destinate acelor utilizări
Ori de câte ori spui, mâncați în dormitor sau lucrați în camera de zi, aduceți obiecte care nu aparțin camerei respective. Înseamnă că trebuie să aduci acele obiecte înapoi la locul lor când ai terminat, sau casa ta pare dezordonată. S-ar putea să nu pară prea mult, dar păstrarea articolelor aproape de locul în care sunt stocate în mod normal înseamnă că ar putea fi mai ușor pentru ei să-și găsească drumul spre casă din nou. Desigur, cei aflați în spații mici ar putea găsi imposibil să facă o singură activitate pe cameră, dar este ceva de luat în considerare dacă casa ta este întotdeauna doar puțin mai mică decât ați fi dorit să fie.

3. Nu preveniți destul de mult murdăria
Ți-ai păstrat încălțămintea în casă? Iti lasati toate geamurile deschise cand exista o constructie in apropiere? Orice casă în care trăiești va fi murdară, dar ați putea lua măsuri pentru a nu lăsa să fie mai murdară decât trebuie.

4. Nu utilizați bunurile sau uneltele de curățare potrivite (sau le folosiți corect)
Vrei să-ți stochezi casa cu cele mai eficiente consumabile de curățare și să investești în instrumente robuste și bine făcute. Dar, de asemenea, doriți să utilizați uneltele și consumabilele care funcționează pentru modul în care vă place să curățați - dacă știți că este mai probabil să mătuiți în mod regulat decât în ​​vid, nu cheltuiți o tona de bani pe un vid pe care nu îl veți folosi niciodată; investiți într-o mare mătură. Și doriți să vă asigurați că citiți instrucțiunile de pe produse, precum și că cercetați cele mai bune metode de curățare pentru orice loc din jurul casei care nu pare suficient de curat - pur și simplu nu ați putea să-l curățați cel mai bine. Trucuri precum împrăștierea jaluzelelor cu foi de uscător, utilizarea de filtre de cafea pe oglinzi în loc de prosoape de hârtie și altele vă pot reduce timpul de curățare și vă pot face mai multumiți de rezultate.

  • 10 trebuie să aibă elemente esențiale pentru un kit de curățare bine depozitat
  • Lista de verificare: Consumabile de curățare de bază pentru un spațiu mic
  • 10 Instrumente de curatare Fiecare casa trebuie sa aiba

5. Nu ești eficient
Pierdeți o mulțime de energie plimbându-vă înainte și înapoi în casa dvs., uitați să vă curățați consumabilele sau să aruncați lucrurile departe? Vrei să-ți tai sculele și mașinile de curățat cu tine, de la o cameră la alta și să-ți iei și o geantă de gunoi. Atacati-va metodic curatarea casei dvs.: Incepeti din partea din spate a casei dvs. in fata, din spatele fiecarei camere spre fata fiecarei camere. De sus până jos. Și rezolvați câte o cameră la un moment dat. Nu schimbați sarcinile, nu vă distrați și nu începeți altceva sau repetați-vă.

6. Nu aveți un program
Știi ce face mai curat curatarea? Așteptați atât de mult timp între curățare încât trebuie să vă petreceți mai mult timp doar pentru ao readuce la o stare rezonabilă de curățenie. V-am dat mai înainte diferite programe de curățenie la domiciliu, găsiți unul care funcționează pentru dvs. Apoi, programați-vă ca și cum ați fi o întâlnire sau responsabilitate de serviciu - ceva din calendarul pe care trebuie să-l păstrați. Acest lucru face ca un obicei și mai mult despre menținerea curat, fără a fi nevoie pentru a freca de ore.

  • Cum să vă curățați casa în 20 de minute pe zi timp de 30 de zile
  • Ia weekend-uri Off: Planul complet de curățare numai pentru week-end

7. Nu te distrezi
Răsfățați-vă într-o televiziune realistă în timp ce vă curățați ceva. Puneți niște Madonna și dansați în timp ce străluciți. Sau puneți niște podcast-uri și obțineți mai inteligent în timp ce vă în vacuum. Dacă vă îmbinați timpul de curățare acasă planificat cu prinderea pe "această viață americană" s-ar putea să vină de fapt să așteptăm cu nerăbdare să-l! (Poate)

  • Exact o oră de muzică de curățare a casei
  • Casa de muzică: o listă de redare pentru primăvară de curățare

Cum faci ca locuința ta curată să fie mai dificilă decât trebuie să fie? Și cum o poți schimba?

Re-editat dintr-un post publicat inițial 7.27.2014 - cm

Apartment Therapy susține cititorii noștri cu recomandări de produs alese cu atenție pentru a îmbunătăți viața la domiciliu. Ne sprijiniți prin legăturile noastre alese independent, dintre care multe ne câștigă comision.